Otevřít hlavní menu

Změny

Úplata za vzdělávání

Odebrán 1 bajt, 21. 7. 2020, 11:16
m
bez shrnutí editace
* Organizační důvody: <br />Ředitel školy je povinen stanovit '''úvazky svých zaměstnanců''' – učitelů – ještě před započetím Hlavních prázdnin.<span>Všem zaměstnancům se upravená výše úvazku projeví v počtu dní dovolené, kterou o Hlavních prázdninách čerpají. Proto musí být výše úvazků známa již '''před prázdninami''', tudíž i ze strany zákonných zástupců žáků '''uhrazena úplata za vzdělávání'''. Není možné dělat výjimky u jednotlivých žáků v neodůvodněných případech, protože by se škola dopustila diskriminačního jednání vůči ostatním žákům.</span>
** Zaměstnancům se smlouvou na dobu určitou, kteří chtějí nadále vyučovat, musí ředitel školy'''prodloužit''''''P'''<span>'''racovní smlouvu'''</span>a musí být jisté, že budou mít dostatek žáků ke stanovení úvazků a pracovní poměry mohou<span>pokračovat.</span>
** <span><span></span></span> Zaměstnancům se smlouvou na dobu neurčitou <span>ředitel školyškol</span>musí při navýšení i snížení počtu žáků '''změnit P'''<span>'''racovní smlouvu'''</span> s ohledem na výši úvazku.
* Správní řád:<br />Přijímání nových uchazečů a povinnosti vyplývající ze správního řádu – škola musí do 30 dnů od vykonání talentové zkoušky vyrozumět uchazeče o jeho přijetí či nepřijetí. Termín vydání rozhodnutí přitom nemůže být posunut v závislosti na zaplacení úplaty za vzdělávání stávajícího žáka.
** Příklad termínů: 1. 6. proběhne talentová zkouška nového uchazeče. Do 30. 6. je stanovena splatnost úplaty za vzdělávání stávajících žáků. Nejpozději 1. 7. musí ředitel školy vydat rozhodnutí o přijetí či nepřijetí uchazeče.
444
editací