Změny

Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání

Třídní kniha

Odebrány 3 bajty, 12. 12. 2022, 13:10
bez shrnutí editace
[[Kategorie:Dokument]]
<span></span><span>Třídní knihu vede a za správnost zodpovídá učitel vyučující daný předmětdaného předmětu.</span>
Plán v třídní knize – slouží k definování cílů výuky daného žáka nebo kolektivu v souladu se ŠVP, obsah plánu nemusí být vždy totožný se zápisem v třídní knize.
 
 
První hodina ve školním roce slouží také k seznámení se školním řádem a s pokyny o bezpečnosti. Tato informace musí být zaznamenána v třídní knize.
 
 
Co je obsahem jednotlivého zápisu v třídní knize? <br />Třídní kniha poskytuje průkazné údaje o poskytovaném vzdělávání a jeho průběhu. Zápis obsahuje datum, přesný čas výuky, <span><span></span>jméno vyučujícího, název předmětu/předmětů (může být použita zkratka předmětu),</span>probírané učivo, případně materiály k tomu použité, vyznačení docházky žáka (přítomen, absence – omluven, neomluven, popř. distanční výuka ...), hodnocení žáka/žáků v hodině nebo také záznam o hospitaci či inspekci. Do poznámky lze zapsat organizační či jiné informace.
 
 
Uzavření třídní knihy se provede tak, že do posledního zápisu v třídní knize je zapsáno: Třídní kniha uzavřena dne xx. června 20xx + podpis.
Výhodou '''elektronických''' třídních knih je to, že většina údajů je nastavena automaticky rovnou v informačním systému, postačí tedy pouze doplnit datum, probíranou látku, hodnocení žáka, popř. poznámky.
444
editací

Navigační menu